ford raptor f150

Ford zegt dat de nieuwe pick-up (ford raptor f150) een dubbel-inch stalen frame zal hebben en een lichtere, sterkere ladder-gemonteerde ophanging. Hij zal ook worden geleverd met een intelligent all-wheel-drive systeem om te helpen bij gladde wegen. Ford zegt dat de pick-up in staat zal zijn om lichte ladingen te trekken en te trekken.

Tot op heden is het langstlopende pickup product van Ford de F-150, met alleen al in de Verenigde Staten 700.000 verkochte F-150’s in de afgelopen drie decennia. De F-150 wordt al sinds 1982 onafgebroken geproduceerd. Ford is ook trots op zijn gloednieuwe adaptieve ophangingssysteem, inclusief zelfinstellende bochtverlichting voor de F150.

Voor van alles te gebruiken

Het is moeilijk te zeggen hoe hard Ford de nieuwe truck gaat promoten. Tijdens de persconferentie op vrijdag prezen leidinggevenden ook het toch al indrukwekkende design en de smart-car mogelijkheden aan. Maar als puntje bij paaltje komt, hoeveel zal een diesel aangedreven truck de klanten kosten?

Het zou jammer zijn als de nieuwe F-150 gewoon de zoveelste inkeping op de riem van het vrachtwagen kanon wordt. Hoewel de markt voor middelgrote vrachtwagens duizelingwekkend is, kan een krachtige, slimme pick-up als de nieuwe F-150 nuttig blijken voor gezinnen die veel spullen moeten vervoeren of veel moeten trekken.

Ford terug naar de top?

Zelfs als het niet de grote aantallen verkoopt waarop velen hoopten, zal de nieuwe F-150 een waardevol instrument zijn voor Ford om de wereld te vertellen dat het bedrijf terug is en dat het serieuze pogingen doet om zijn oude glorie te herwinnen.

De nieuwe pick-up truck zal worden gemaakt in Dearborn, Michigan en Kansas City, Missouri. Ford is ook van plan om de twee cilinder turbomotor in de truck als optie uit te brengen en een nieuwe koppelomvormer toe te voegen om hem zuiniger te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *