Fuerteventura

Een ander canarisch eiland is Fuerteventura. Dit lijkt enigszins op Lanzarote in het opzicht dat beide eilanden een vulkanisch landschap kennen. Toch is Fuerteventura heel anders dan Lanzarote, en dat begint al met de kleuren: langs de vulkanen  op Fuerteventura vind je namelijk velden met wilde kruiden en specerijen alsook meerdere natuurparken. 

Fuerteventura

Strand voor ieder publiek

Fuerteventura staat bekend als de place to be voor surfers. Vooral Corralejo, Caleta de Fuste, Costa Calma en La Pared zijn geliefde badplaatsen. Caleta de Fuste is meer geschikt voor gezinnen met kinderen, terwijl de gouden zandstranden bij Jandía een gemengd publiek kennen van surfers, zonnebaders, en mensen die simpelweg op zoek zijn naar wat rust. 

Parque Natural de Corralejo

Om te beginnen dus een natuurpark. Dit natuurpark ligt vlakbij het strand van het aantrekkelijke dorpje Corralejo en ligt dus inderdaad langs de kust. Het waait er flink, dus het is een van de meest geliefde  plekken voor surfers. Ook liggen er hier prachtige stranden en zandduinen die deel zijn van het natuurpark.

El Cotillo

El Cotillo is een schattig, klein vissersdorp in het Noorden waarvan de sfeer het beste te omschrijven is als relaxt: er komen dan ook veel hippies en – je raadt het al- surfers. Het zal dan ook niet verbazen dat er ook een kunstgalerie is, de Calle Muelle Pescadores. Verder kan je er culinair genieten in de  vooral kleinschalige tapasbars en visrestaurants. Ook staat hier de Torre del Toston, een verdedigingstoren uit de 18e eeuw.

Betancuria

Het dorpje Betancuria ademt mediterranée met haar witte huisjes, natuurstenen muren en palmbomen en andere begroeiing. In het centrum tref je de Santa Maria kerk, maar vanaf Mirador de Morro Velosa heb je een overzicht over het hele stadje. Deze pracht blijft natuurlijk geen geheim; veel toeristen brengen een bezoek aan deze stad. Houd je niet van drukte, ga dan op een rustiger tijdstip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *