Ga je binnenkort met een trailer of aanhanger op pad? Dan is er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden, zeker als je doorgaans niet met een trailer of aanhanger rijdt. In dit artikel vertel ik je over een paar zaken waar je op moet letten als je verantwoord de weg op wil gaan. Door vooraf goed stil te staan bij de juiste zaken, kun je met een gerust gevoel de weg op en voorkom je ongelukken.

Bron: Trailerplus.nl

Goede verdeling van het gewicht

Als je veilig de weg op wil, is het belangrijk om stil te staan bij de lading. Zorg ervoor dat je het gewicht gelijkmatig verdeeld over je trailer of aanhanger. Dit doe je door de zwaarste voorwerpen zoveel mogelijk boven de as van de aanhangwagen te leggen en de lichtere voorwerpen te verdelen over de rest van het laadruimte. Op deze manier zorg je voor de best mogelijke wegligging.

De juiste bandenspanning

Om veilig met je aanhanger of trailer de weg op te kunnen, is ook de juiste bandenspanning van groot belang. Als je rijdt met een te hoge of juist een te lage bandenspanning, loop je het risico van een klapband. Een klapband tijdens het rijden met een aanhanger kan een ongeluk tot gevolg hebben. Naast een klapband, voorkom je met de juiste bandenspanning dat je gaat slingeren, zorg je dat je meer grip op de weg hebt en voorkom je slijtage. De juiste bandenspanning voor je aanhanger kun je doorgaans vinden op de koppeling van de aanhanger.

De juiste accessoires voor je aanhanger

Om veilig en met een vertrouwd gevoel de weg op te kunnen, dien je te beschikken over de juiste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan spanbanden, aanhangerverlichting en remtoebehoren. Een uitgebreid aanbod aan aanhangwagenonderdelen vind je eenvoudig online.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *